Proiect ”Abilitatea in Dizabilitate”


„ABILITATEA ÎN DIZABILITATE”
proiect dedicat copiilor abandonaţi ce suferă de afecţiuni neurologice grave, realizat în parteneriat cu Fundaţia  Copii În Dificultate

Cui ne adresăm?

            Ne adresăm celor 18 copii ce suferă de afecţiuni neurologice grave, care au fost abandonaţi de părinţi în spitale şi care primesc îngrijire în cadrul Centrului Specializat pentru Dizabilităţi „Sfânta Margareta”

            Ca urmare a afecţiunilor copiii din cadrul Centrului prezintă dificultăţi de integrare, de dezvoltare a abilităţilor de viaţă independentă, de comunicare şi interacţiune cu egali şi adaptare la situaţii sociale.

            Dintre aceşti copii doar 8 sunt deplasabili şi deţin abilitatea de a comunica verbal, iar restul 10 sunt nedeplasabili şi nu pot comunica verbal.

Ce ne propunem?

            Obiective:

Dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă.

Dezvoltarea deprinderilor de comunicare, integrare şi incluziune

Stimularea senzorială şi integrarea diferitelor sinţuri în raport cu mediul extern

Cum ne vom atinge obiectivele?

            Derularea de activităţi săptămânale, individuale sau de grup aplicate în raport cu nevoile fiecărui copil.

            Activităţile sunt coordonate şi implementate de un psiholog cu experinţă în terapia cu copiii cu afecţiuni neurologice grave.

 Tip de activităţi:

       1. Ateliere de grup

Descriere: ateliere de gatit, art craft, povesti cu recuzita si miscare (tema atelierului va varia in functie de sezon si specificul acestuia si se va stabili la inceputul lunii)

2. Grupuri de educare prin joaca si miscare

Descriere: formarea de grupuri mici maxim 3 copii grupati in raport cu nivelul de dezvoltare si abilitati, dar si in raport nivelul de stimulare reciproca intre acestia. Copiii se vor juca diferite jocuri cu jucarii, de relationare, sau de rol in cadrul carora vor dobandi diferite cunostinte, abilitati (de invatare, motrice, de comunicare etc.) si vor exersa diferite situatii menite sa imbunatteasca relationarea dintre acestia.

      3. Ziua mea de nastere contează

Descriere: (tort, cadou, petrecere cu activităţi de art craft/experienţe senzoriale/face panting etc.)

Perioadă implementare proiect: martie – decembrie 2021 (10 luni)

Lasă un răspuns

Suna acum