Proiect ”Grija pentru Bunici”

‘’Grijă pentru bunici’’

Proiect implementat pentru sprijinul a 25 de batrani dontr-un azil din Bucuresti.

Cui ne adresăm ?

             Celor 25  de persoane vârstnice, care sunt lipsite de adăpost, de resurse materiale, sau de sprijin familial şi care primesc îngrijire specializată în cadrul Aşezământului Social-Filantropic din Bucuresti.

Ce ne propunem ?

          Obiective:

  • Suport în acordarea meselor zilnice pentru cele 25 de persoane vârstnice
  • Sprijin material necesar produselor igenico-sanitare lunare
  • Suport emoţional

Cum vom implementa obiectivele ?

  1. Acordarea de sprijin material necesar meselor zilnice

          Prin intermediul proiectului ne dorim să susţinem masa zilnică a celor 25 de vârstnici din cadrul Aşezământului contribuind lunar cu alimentele necesare (carne, lactate, vegetale, etc.)

          Alimentele vor fi livrate săptămânal către cantina Aşezământului în conformitate cu meniul săptămânal.

  • Acordarea de produse igenico-sanitare

          Trimestrial se vor dona produse igenico-sanitare necesare menţinerii curăţeniei şi unui mediu dezinfectat pentru a susţine o bună stare de sănătate în rândul persoanelor vârstnice.

          În raport cu disponibilitatea fondurilor se vor distribui şi produse de igienă personală necesare fiecărei persoane (şampon, săpun, gel de duş etc.)

  • Petrecerea timpului liber alături de persoanele vârstnice

          Interacţiunea cu semenii noştri creşte motivaţia şi dorinţa de a ne bucura de viaţă. Astfel interacţiunea vârstnicilor cu voluntarii şi membrii asociaţiei devine un moment de respiro de la viaţa monotonă a acestora.

          Prin intermediul activităţilor voluntarii şi membrii asociaţiei vor realiza activităţi de petrecere a timpului liber alături de vârstnici prin: jocuri de societate (şah, rummy, table, tabinet etc.), activităţi cu mişcare (dans, gimnastică etc.), dezbateri sociale (discuţii pe diferite teme sociale, citirea ziarelor, cărţilor etc. împărtăşirea experienţelor de viaţă ) şi activităţi de art craft.

Perioada de implementare a proiectului

          februarie – decembrie 2021

Lasă un răspuns

Suna acum