Proiect ”Vara in culoare” 3 iulie-4 septembrie 2021

Într-o lume în care copiii ajung să fie victime ale discrepanțelor sociale, ne propunem să aducem o „vară  în culoare” care să îi ajute pe copiii din comunitățile vulnerabile să își descopere talentul artistic, bucuria de a crea și de a depăși aceste bariere sociale prin intermediul artelor plastice.

Pe parcursul vacanței de vară,  Asociația OMIS în colaborare cu Parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil va da startul cursurilor de arte plastice pentru 20 de copii din comunitatea orașului Pantelimon.

Aceste cursuri se adresează copiiilor ce aparțin grupurilor vulnerabile (familii monoparentale, cu dificultăți socio-economice, dizabilitate etc.) care din cauza situațiilor dificile de viață nu au avut acces niciodată la activități cultural-artistice și a căror situație nu le permite să iși dezvolte potențialul artistic.

Majoritatea copiilor ce aparțin acestei comunități se confruntă cu probleme economice foarte grave, mulții dintre aceștia neavând constant o masă caldă, o haină pentru a se îmbrăca sau  rechizite pentru a merge la școală.

 De aceea, în aceste 3 luni de activitate ne propunem să le oferim copiilor o masă caldă care să îi ajute să se concentreze și focuseze în realizarea activităților artistice.

 În cadrul activităților copii își vor putea  identifica talentul în arte plastice, vor învăța diferite stiluri de pictură și desen pentru ca în final să poată realiza lucrări de artă demne de a participa în cadrul unei expoziții.

În același timp ei vor dezvolta realiții armonioase de grup, își vor crește stima de sine și vor asimila noi informații despre cultură,arte plastice și codul bunelor maniere în grup.

Cu o frecvență de 1 zi pe săptămână, fiecare grup de 5-10 copii va beneficia de aceste activități în fiecare sâmbătă timp de  2 h/grup.

La finalul celor 3 luni de proiect copiii vor realiza o expoziție de artă cu propriile lucrări.

Va puteti alatura proiectului prin donatii materiale pictura sau donatii in bani pentru a oferi copiilor o masa calda.

Pentru a dona o suma de bani cu cardul, apasa butonul doneaza.

Lasă un răspuns