Proiectul „Picturi care vorbesc”

Update:

Evenimentul a avut un real succes in comunitatea din Pantelimon, strangandu-se suma suficienta pentru excursia copiilor.

Revenim cu imagini din excursia copiilor!!

Proiectul ” Picturi care vorbesc” realizat în colaborare cu Direcția de Asistență Socială a orașului Pantelimon se adresează  celor 20 de copii din Centrul de zi – Căsuța Speranței, ce provin din medii dezavantajate socio economic, sau care apațin altor grupuri vulnerabile (copii roma, cu dizabilități sau cerințe educaționale speciale etc.).

Prin intermediul acestui proiect copiii vor beneficia de ateliere de pictură pentru o perioadă de 2 luni.

Atelierele de pictură contribuie la dezvoltarea psiho-emoțională, creativității,  abilităților motrice și capacității de reprezentare.

Pe parcursul atelierelor copiii vor accesa emoțiile internalizate reușind astfel să le transpună printr-o manieră creativă in opere de artă.

Aceștia vor reuși treptat să deslușască arta combinării culorilor accesând o lume nouă ce le oferă posibilitatea de a-și contura personalitatea și a crește stima de sine.

 Cele două luni de proiect se vor încheia prin realizarea unei expoziții în cadrul căreia se vor expune lucrările realizate de copii.

Lasă un răspuns