Eliza Puchianu

Profesor Eliza Puchianu

Prezintă din poziția de pianistă concertistă repertorii muzicale mai puțin cunoscute, în special ocupându-se de creația muzicală a compozitoarelor din secolele XVIII-XX lucrând în paralel și ca pianistă colaboratoare atăt pe scena națională, cât și pe cea internațională colaborând cu Wexford Opera Festival 2013, Opera Briefs 2013 și 2014, Edinburgh Festival 2011, Concursul Internațional George Enescu 2014, Jeunesses Musicales 2015 și Academia Sighișoara în anii 2016, 2017 și 2018, Programul STEP de la Boston Symphony Hall 2018.
Apariția ca pianistă solistă la Museum of Fine Arts Boston în cadrul stagiunii Sound Bites 2016 este debutul său în Statele Unite ale Americii, unde obține și Masterul în interpretare pianistică de la Boston Conservatory at Berklee. Eliza Puchianu a concertat regulat pe scenele din Boston, de asemenea fiind câștigătoarea unei burse integrale în cadrul festivalului de muzică de cameră Harvard Cultural Collaborative.
Experiența sa pedagogică enumeră poziții ca profesor la Leesson Park School of Music, Irlanda (2014-2016), Steinert M.& Sons Piano Academy, SUA (2018-2019) și apartenența în juriile concursurilor de pian Allegretto, Brownissimo și Lirika Piano Competition din București (2019, 2020, 2021). În prezent, Eliza și-a extins activitatea pedagogică în mediul online, în cadrul organizației Musicians for the World (USA), astfel colaborând cu numeroși elevi performanți din America de Sud.

Teodora Chirca

Profesor Teodora Chirca

Teodora Chircă a studiat pianul la Colegiul Național de Artă “Ion Vidu” Timișoara. A absolvit Universitatea Națională de Muzică București la clasa prof.univ.dr. Steluța Radu (2020). A fost premiantă a numeroase concursuri naționale și internaționale (Concursul Euroregional “Alma Cornea Ionescu” Timișoara, Concursul Internațional “Sofia Cosma” Arad, Concursul Național „Johann Sebastian Bach” Cluj-Napoca). A luat parte la cursuri de măestrie cu: James Dick, Guillermo Gonzales Hernandez, Logan Skelton, Ellen Hwangbo, Manuela Iana-Mihăilescu, Dragoș Mihăilescu, Boldizsar Csiky. A susținut recitaluri și concerte în România (Timișoara, Galați, Arad, Suceava, Cluj-Napoca, București) și în Germania (Karlsruhe, München). A concertat împreună cu orchestra Colegiului Național de Artă “Ion Vidu” Timișoara (2012) și cu Filarmona Banatul (2014). În 2018 a debutat la Ateneul Român alături de violoncelistul Cornelius Zirbo și în cadrul orchestrei “Concerto”. A acompaniat violonceliști la Concursul Național “Alexandru Moroșanu” București, Olimpiada Națională de Muzică și la Concursul Național “Lira de aur” Suceava. În prezent este doctorand în cadrul Școlii doctorale sub îndrumarea prof.univ.dr. Ionuț-Bogdan Ștefănescu și profesor corepetitor la Școala Gimnazială de Arte nr. 2 București.

Doina Florescu

Profesor Doina Florescu

Doina Florescu (n.27.02.1991, București) a început studiul pianului la vârsta de 4 ani și este câștigătoare a numeroase premii naționale și internaționale de muzică clasică. După ce a urmat cursurile Liceului Național de Muzică „George Enescu” din București, și-a continuat studiile în cadrul programelor de licență și master ale Universității Naționale de Muzică din București.

            Din anul 2013 activează ca profesor de pian la Școala Gimnazială de Arte nr. 5 din București, iar din anul 2017 este șef al catedrei de pian principal din cadrul aceleiași instituții. De-a lungul anilor, elevii doamnei profesor s-au remarcat la numeroase manifestări artistice și la concursuri de specialitate, unde au obținut numeroase premii importante.

 În paralel cu activitatea pedagogică și artistică, pasionată fiind de impactul muzicii asupra omului, își continuă studiile și în cadrul programului de master de Meloterapie la Facultatea de Muzică – Universitatea Transilvania din Braşov.

            În cadrul colaborărilor cu diverse asociații de specialitate încă din anul 2017, și-a îmbogățit experiența de muzicoterapeut, lărgindu-și astfel spectrul de abilități socio-muzicale-terapeutice lucrând și cu persoane cu dizabilități. De asemenea, în ceea ce privește perfecționarea continuă atât a laturii pedagogice, cât și a celei artistice, participă la cursuri de perfecționare în domeniu și organizează numeroase activități extrașcolare.   Doamna profesor este invitată deseori să facă parte din jurii la concursuri de muzică instrumentală, rezultatele competențelor dobândite reflectându-se, astfel.

               Doina Florescu este un muzician cu experiență, atât în domeniul tehnicii instrumentale, cât și în cel al muzicalității necesare în domeniul său de activitate iar experiența sa de scenă aplicată permanent în procesul pedagogic și adaptabilitatea în felul diferit de interacțiune cu oamenii, in funcție de situație, de personalitate, de vârsta și alte particularități, precum și de capacitatea lor de înțelegere și asimilare denotă profesionalism, atenție asupra detaliului și viziune sintetică.

Suna acum