Proiect „Muzica si incluziune”

Muzica este liantul care ne unește și dărâmă orice barieră socială, economică sau intelectuală dintre oameni!

În România, copiii și tinerii cu dizabilități au prea puțin sau aproape deloc acces la cursuri de educație muzicală care să le permită să își exerseze pasiunea pentru muzică și să arate celor din jur strălucirea lor.

De mai bine de 2 ani, Asociația OMIS a încurajat pasiunea acestora pentru studiul pianului prin accesul gratuit la categoria Dizabilitate din cadrul concursurilor de pian ale Asociației.

Începând cu luna septembrie a acestui an, Proiectul ,,Muzică și incluziune’’ vine ca o continuare a misiunii noastre de a dărâma și mai multe bariere sociale.

Acesta oferă posibilitatea pentru 10 copii și tineri cu dizabilități să:

* acceseze cursuri gratuite de educație muzicală,

*asimileze noțiuni muzicale,

* își dezvolte abilități și aptitudini muzicale, motrice și cognitive.

Toate acestea, pentru a străluci pe scenă alături de alți copii pasionați de muzică și a ne arăta câte lucruri minunate pot învăța!

Totodată, proiectul vine în sprijinul altor copii și tineri cu dizabilități din întreaga țară, prin distribuirea către 30 de ONG-uri, a unui material educațional care le va permite aplicarea de exerciții și jocuri de muzicoterapie prin fișele speciale și exemplificarea video a acestora.

Vă invităm cu drag să urmăriți progresul acestor copii speciali și să le încurajați cu fiecare ocazie, efortul de a-și urma pasiunea în pofida dizabilității!

Proiectul „Muzică și incluziune” Proiect de educație muzicală dedicat copiilor cu dizabilități este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Act for Tomorrow