Proiect ”Sansa la Educatie”

SCOPUL PROIECTULUI:

Contributia la reducerea marginalizarii si integrarea copiilor din medii defavorizate prin educatia muzicala si arte plastice – sansa la educatie facultativa pentru profilul vocational prin acordarea de burse de studio si merit

OBIECTIVE:

Stimularea mentala, antrenarea fizica, integrarea sociala si dezvoltarea mai ampla a abilitatilor copiilor din medii defavorizate prin activitati creative de imaginatie, cultural-artistice si de abilitate practica.

Realizarea educatiei pentu toleranta, promovarea intelegerii si a receptivitatii fata de calitatile si defectele celorlalti, formarea calitatilor de cooperare, filantropie, etc.

Includerea, in mod direct, a copiilor din medii defavorizate in comunitatea locala si participarea la concursuri, simpozioane, evenimente, vernisaje, expozitii, etc.

Realizarea incluziunii si implicarii prin angajarea tuturor factorilor interesati in programul  educational de activitati ce promoveaza intens, printre altele, integrarea sociala.

Stabilirea unor raporturi afective pentru ai ajuta in procesul de formare a autonomiei personale.

Incurajarea elevilor din invatamantul de masa si a cadrelor didactice de a se dedica activitatilor de voluntariat desfasurate cu copii din medii defavorizate in afara prezentului proiect, in scopul sustinerii procesului de integrare sociala si dezvoltare educationala artistica.

De ce Pian si Arte Plastice

Studiul pianului dezvolta abilitatea motorie, beneficiile cognitive pe termen lung sunt bine cunoscute, aduce valoare educationala, dezvolata aprecierea altor genuri muzicale, memoria si competentele sociale.

Artele plastice – dezvolata creativitatea, ajuta la exprimarea emotiilor, imbunatateste perceptia vizuala si coordonarea motorie, dezvolata abilitatile conversationale si ajuta la cresterea stimei de sine.

Beneficiari:

70 de copii impartiti in:

  • 20 copii – burse arte plastice
  • 25 copii – burse speciale copii medii defavorizate
  • 25 copii – burse de merit copii medii defavarizate

Lasă un răspuns